räning

Matchreferat 2001 |

Matchreferat 2001

Bara 2-2 mot Bleket

Srbija tappade återigen en ledning till oavgjort och nu blir det mycket svårt att hinna ikapp topplagen.
Matchen började bra för Srbijas del, där alla stångades och sprang på allt de första minuterna. Hela Srbija verkade verkligen vilja ta de tre poäng som var så viktiga.

I den 7 matchminuten tilldömdes Srbija en fin frispark som Zdravko Jurkovic skruvade in i straffområdet och det uppstod kalabalik i Blekets backlinje som följd. Dock utmynnade det hela aldrig i någon farlighet.
Strax därpå dribblar sig Dejan Matic igenom hela Blekets försvar och fri med målvakten rullar han iskallt bollen förbi målvakten i mål , 1-0 till Srbija var ett faktum.
I den 12' kommer Bleket i anfallsläge för första gången i matchen (!) genom en hörna. En hörna som blev mycket farlig, men inget mål för dem denna gång.
Knappa 20 minuter in i första halvlek spelar Nenad Matic fram bollen till en löpande Stanisa Damnjanovic som säkert placerar bollen i mål, 2-0 till Srbija.
Strax därpå får Nenad Matic ett friläge som han oturligt nog lyckas med konststycket att pricka en bleket back som inte behövde röra sig en tum.
Srbija förtsätter att hålla i taktpinnen och man skapar chans på chans.
Srbija`s högerkant med Dejan Matic ,Dobrica Stankovic fungerade utmärkt den första halvleken.
Man skapade flera chanser , Dejan Matic hade ett fint flyt denna match och i den 30` kom han förbi en engång , men målvakten räddar kvalificerat genom att rusa ut och gjorde sig så stor som möjligt. Minuten senare snurrade Zdravko Jurkovic upp sina två bevakare ,men tyvärr fanns ingen som kunde bemöta hans fina inlägg.
Srbija följdes åt av applåder efter domarens paussignal, och det var välförtjänt!

Den andra halvleken hann knappt blåsas igång förrän Bleket kunde reducera till 1-1. Efter misstänkt offsideläge.
Srbija har nu tappat allt sitt mod men framför allt ORK !!!
Krafterna i Srbija hade nu gått ur dem och Bleket tog över matchen mer och mer.
Bleket fick på ett skott ur snäv vinkel som Sasa Ristic kunde halvrädda. Dock inte bättre än att bollen studsade rakt ut till en helt fristående Bleket forward, som bara hade att rulla in bollen i det tillspillogivna målet. En riktig kalldusch för Srbija, men sett till antalet heta målchanser inte helt orättvist.
Som vanligt vaknade Srbija till efter 2-2-målet men det var försent. Bleket kunde hålla undan och kriga till sig en poäng på bortaplan.

Srbija har en del att jobba på efter sommaruppehållet, som vi säkert har märkt !!
Att tappa en 2-0 ledning och framför allt poäng mot ett botten lag får inte hända om man nu vill vara med och kriga om första platsen.
Men än är det ju inte kört! Trots allt skall det spelas hela hösten och mycket kan hända på de återstående matcherna.
Positvivt var att backspelet fungerade mycket bra och att kant spelet nu börjar komma igång ,framför allt är det viktigt att få igång Dejan Matic som gjorde sin bästa halvlek för säsongen.
S.D Flinta gjorde en efterlängtad comeback och med sin vana trogen även mål !
Men resten av laget får nu på eget ansvar ta sig i kragen och genomföra ett eget träningspass i veckan för det behövs, INGEN i Srbija verkar ha rört på sig efter uppehållet den 13 juni ,så det enda som gäller för Srbija är löparskor !! För fr o m nu gäller bara tre poäng !

SRBIJA`s Fem-etta !

13/6

Srbija tog kommandot i matchen från början. Vladan Nikolic visade redan i inledningen att han var på hugget. Efter bara 10 minuters spel kom han fri på sin vänstra kant och sköt bollen på försvararens hand, naturligtvis blåste domaren straff.
Straffen tog han själv hand om ,genom att iskallt skjuta den i krysset, 1-0.
Återigen ett tidigt ledningsmål för Srbija, vilket oftast leder till att laget spelar mera avslappnat och mycket sevärd fotboll, så även denna underbara juni kväll.
Första halvleks riktiga rysare stod Vladan Nikolic för när han, efter ett inlägg av Nenad Matic, nickade rakt i stolpen. Leo Simic var på stolpreturen men Rinkeby kunde rensa undan framför mål. Båda lagen hade sina chanser, men det var Srbija som med pigga och kreativa anfall skapade mest och Rinkeby som i fick några chanser på kontringar.
Även om det var mest Srbija , så hade Rinkeby några situationer då Sasa Jovanovic fick gripa in: Efter ett fri läge av Rinkeby forwarden räddade Jovanovic bollen liggande, men för att reda ut situationen fick han först ta "Gaga" till hjälp och därefter kunde Zdravko Jurkovic påbörja en kontring. Vilket ledde till en frispark i den 24 minuten ,som Jurkovic själv lyfte in mot mål och som Vladan Nikolic nickskarvade till en fri Nenad Matic som pricksköt bollen på halv-volley i mål, 2-0 till blåtröjorna.
Srbijas kantspel var under all kritik men ändå kom det ett par giftiga inlägg från kanten så som vid 3-0 målet när Dobrica Stankovic ruschade förbi från sin backposition och spelade in bollen till Leo Simic som i sin tur dribblade av en back och dundrade bollen rakt upp i nättaket. Srbija hade 3-0 i halvtid.

Srbija skulle komma att dominera även den andra halvleken, trots att det under de första minuterna efter halvtidsvilan mest var Rinkeby som hade flera anfall och målchanser.
Rinkeby forwarden sköt ett snett skott och Srbijas försvarare fick inte bort bollen och mitt i klungan kom ett Rinkebyskott tätt intill stolpen, den nyinsatta målvakten Sasa Ristic var chanslös.
Detta blev en ringklocka för Serberna och man vaknade upp och började återigen spela sitt spel. Chans på chans radades upp för blåtröjorna och till slut kom också målen. I den 63:e minuten kom Zdravko Jurkovic återigen igenom och slog ett perfekt inlägg till Nenad Matic som på Volley kunde slå in 4-1.
5-1 kom på ett av nu srbijas nya vapen , INKAST , det är Sasa Jovanovic "den flygande målvakten" som står för dem farliga och långa inkasten ,vilket även resulterade i mål när
Leo Simic även han slog till på Volley och punkterade matchen.
Srbija fortsatte med glädjande spel och mycket målchanser tills matchen var slut.
Matchen slutade 5-1 till Srbija och man har nu bevista att man är ett lag att räkna med i toppen av tabellen.

8/6

BLEK instas gav ändå seger

Denna match var då Srbija FF gjorde en osedvanligt blek insats men vann ändå tillslut med 4-1 !

Hemmalaget Srbija var klart bäst inledningsvis ,man gjorde som "vanligt" mål i början av matchen, genom en fint slagen hörna av Vladan Nikolic ,bollen letade sig fram till Leo Simic som visade vägen för Srbija med sitt underbara nickmål i nättaket.
Motståndarlaget ägnade sig bara åt att rensa och åter rensa i hopp om att få någon hörna, frispark eller straff.
Srbija spelar oorganiserat och fladdrigt men saknar inte chanser. Efter halva halvleken slår "Gaga" en fin krossboll "hans specialitet" till Nenad Matic som blir helt friställd med målvakten och han kan enkelt rulla bollen mellan målvaktensben 2-0 till blåtröjorna.
Men sedan avtar spelet och matchen tappar i tempo ,Bleket`s rensningar och chansbollar leder till en oförklarlig straff som Bleket förvaltar på bästa sätt och reduceringen var ett faktum.
Fram till pausvilan är Srbija överlägsna även om inte spelet stämmer, man går till halvtidsvila med 2-1 i bagaget.

Andra halvlek blir inte bättre även om Srbija håller i taktpinnen. Emellanåt var det närmast otroligt att inte bollarna någon gång studsade Srbija`s väg i motståndarnas straffområde, man skapade chans på chans men man hade fruktansvärt svårt för att få bollen på mål och ännu svårare att få den i mål.
I mitten på andra halvleken får Srbija lite arbetsro då Andria Radulovic, som började på bänken, slår in 3-1. Man hoppades då på att spelet skulle lossna lite ,men istället låste det sig ännu värre.
Men till slut kunde Vladan Nikolic komma runt på sin kant , med sitt karakteristiska sätt kom han förbi sin back och spelade bollen till Nenad Matic som kunde rulla in bollen i öppet mål.
Matchen slutade 4-1 till Srbija FF.

Det enda man kan glädja sig åt var resultatet. En del spelare kom upp i godkänt och en del inte. Ett extra plus delas ut till målvakten Sasa Jovanovic som gjorde en säker insats och Leo Simic för sitt starka bollvinnande. Därför är det oerhört starkt att vinna en sådan här match.
Det som måste förbättras inför nästa match är disciplinen inom laget och bättre skärpa vid avslutningarna.Nu väntar Rinkeby AIF och förhoppningsvis går man till sommarvila som serieledare.

30/5

"TORSK för Fiskis"

Äntligen kunde Srbija FF ta en trepoängare genom 1-0 mot Fisksätra på Fisksätra IP.
Båda lagen bjöd på en mycket bra fotbollsunderhållning. Med massor av målchanser ,närkamper och fina räddningar. Man märkte att det var dem två bästa lagen i serien som möttes.
I den 10min får Srbija FF en hörna som Vladan Nikolic tvingade fram. Hörnan slår
Zoran Stojanovic men den nickas tillbaka till han, som med sin känsliga högerfot får in ett perfekt inlägg som går till Nenad Matic som tar ner bollen på bröstet och sedan slår till bollen på halv-volley…1-0 till Srbija !!
Sedan blev det Fiskis som tryckte på och skapade målchanser. Dem fick ännu större tryck sedan Zoran Stojanovic tvingades utgå efter skada. Men Srbija kämpade och försvarade sig mycket tappert och man höll undan halvleken ut.
Andra halvleken började med en enorm Fiskis anstormning men Blåtröjorna`s försvar spel var imponerande ,man höll ihop lagdelarna och mittförsvaret vann varenda luftduell.
Fisksätra hade flera målchanser som man inte kunde ta till vara på ,mest på grund av
Sasa Jovanovic`s Stor Spel !
I slutet av matchen slog Fisksätra desperat in bollarna mot mål ,vilket var helt ofarligt och dem blev frustrerade medans Srbija fortsatte att spela hårt men disciplinerat vilket också visade sig vara den rätta taktiken mot Fiskis eftersom matchen slutade med SRBIJA SEGER !!!

Ännu en gång visar Srbija att man är BÄST under press !!
Alla lagdelar fungerade perfekt och man spelade lika disciplinerat som man kommit överens om innan matchen. Den defensiva taktiken som tränarna Mica Milosevic och Dragan Prokopovic kommit överens om fungerade felfritt.
I en match som den här kan man inte säga att någon var bättre en någon annan utan det var en lag instats utan dess like ,alla kämpade och slet för Srbija`s räkning.Det var underbart att se att ingen backade när det hettade till i närkamperna utan man stod på sig och gav tillbaks med samma mynt .
Matchens spelare var ändå Sasa Jovanovic som nu en gång för alla bevisat att han är
målvakt No 1 i Srbija FF .
Försvarsministern Zdravko Jurkovic och hans mittbacks kollegor Nino Vulic och
Dragan Prokopovic visade denna match hur ett mittförsvar ska hållas ihop och agera .Man visade även hur man spelar fotboll utan att göra ett enda fel. Dragan Prokopovic görs sin bästa match den här säsongen.
Leo Simic fortsätter att övertyga med sitt närkampspel och kämparvilja. Vladan Nikolic har sällan skådats springa och kämpa lika mycket som denna match och det är kul att Nenad Matic`s känsla för mål finns där när den som mest behövs.

24/5

Oavgjort mot AIK

I en mycket händelserik match kunde Srbija FF tillslut få med sig en pinne, kvitteringsmålet kom på matchens sista spark av Nenad Matic. Detta efter att både Srbija och AIK haft mängder med möjligheter att avgöra matchen.

Matchen började lite trevande utan att något lag fick till några farligare anfall. Först i den 15:e minuten kunde Årsta AIK `forward rycka ifrån sin bevakare Dobrica Stankovic men Srbija`s mycket duktige målvakt Sasa Jovanovic kunde avvärja, men som en blixt från en klar himmel blåser domaren felaktigt STRAFF ,efter att forwarden sprungit på målvakten när han hade bollen i händerna !!
Straffen skjuts i mål och 1-0 till hemmalaget AIK.
Irritationen stiger hos Srbija spelarna, man får varje avblåsning emot sig och tillslut så blir Dusan Rafailovic utvisad. Blåtröjorna tog nu fram den disciplin som krävs när man är en man mindre på plan. Framför allt visade mittbacks giganten Zdravko Jurkovic hur fotboll ska spelas med en man mindre på plan. Man började gå in i närkamperna och man skapade flera målchanser. I den 35:e min spelade Nenad Matic fram till Zoran Stojanovic på högerkanten som med en fin löpning tog emot bollen och i skott ögonblicket blir han fälld och domaren blåste mirakulöst STRAFF !
Straffen tog Dobrica Stankovic väl hand om ,som lugnt placerade bollen i målvaktens vänstra hörn. 1-1 var resultatet i halvtid.

Andra halvlek bjöd på massor av målchanser både för Årsta AIK och Srbija FF.
AIK hade flera farliga skott, nickar som reflexräddades av Sasa Jovanovic, totalt fem goda möjligheter att göra mål. Där räddades Srbija av målvakten Jovanovic.
Srbija hade också möjligheter. Vladan Nikolic sköt tätt utanför efter fint förarbete av Dejan Matic. Sedan hade Vladan Nikolic en fin uppvisning på kanten och spelade in bollen framför målvakten ,men den sparkades bort av en försvarare.När 5min återstod av matchen fick AIK en halvchans, som man lobbade in i mål , 2-1 till AIK och alla trodde nu att det var seger målet.
Men blåtröjorna ville annat , när det var 45sekunder kvar av matchen vann Zdravko Jurkovic en närkamp på mittplan och spelade fram bollen till Nenad Matic som vickade förbi en back och sköt sedan in kvitteringsmålet bakom en skymd målvakt.
Matchen slutade 2-2.

Oavgjort var ett bra resultat med tanke på att man hade en man mindre i nästan 70min.Men det var mycket som inte fungerade i Srbija FF. Första halvlek var tidvis riktigt dålig Årsta AIK tilläts att om inte dominera så i alla fall ha kontroll över spelet. Och Srbijas mittfält var långa stunder svagt. När man sedan fick en man utvisad skärpte sig alla och hela laget fick godkänt men bäst var ändå Sasa Jovanovic och Zdravko Jurkovic.
Domarens instats måste kritiseras och ifrågasättas precis som Årstaspelarnas uppträdande.

18/5

S(TUR)E VINST med 3-1 mot Srbija FF

Srbija FF förlorade hemma mot ett kämpande Sture IK med 3-1. Men Srbija startade bäst ,som vanligt och redan efter knappt sju minuter sprang sig Leo Simic helt fri ,på pass av Nenad Matic men sköt strax utanför målet.
I 23:e minuten tog Zoran Stijanovic mästerligt ned ett inlägg från vänsterkanten men även här räddade målvakten. Sedan hade Nenad Matic en dubbel chans med den räddades också av målvakten. Mitt i den hårda Srbija pressen kom en Sture kontring som gav dem snöpligt ledningen.
Srbija fortsatte pressa och skapa chanser mot det kunde Sture visa upp ett lurigt långskott från
25 meters håll som gick rakt upp i krysset ,otagbart för målvakten Zlatomir Saric.
Sture fick även en man utvisad i slutet av första halvleken, men man gick ändå till halvleksvila med en 2-0 ledning.
I andra halvleken lyfte Srbija upp en hel del spelare och började väldigt offensivt ,men Sture fortsatte att kontra framgångsrikt och från sin vänsterytterposition, utnyttjade man att Zlatomir Saric tog ett kliv ut i banan. Med en Saric några meter från mållinjen kunde Sture`s vänsterytter slå bollen mot mål från liten vinkel och Saric kunde bara styra bollen i eget mål. Huruvida det var meningen som ett skott eller ett inlägg får vi, aldrig reda på, men 3-0 var ett faktum.I den 65 min får Sture även straff efter att Dobrica kapat en motståndare i straffområdet.
Straffen skjuts men långt utanför och hoppet tänds för serberna, man skapar återigen kvalificerade målchanser och till slut får man även in bollen på en målvakts retur som Zoran Stojanovic kan skjuta i mål. I den 75 min passar Dragan Denic fint fram till Nenad Matic som försöker att rycka ifrån sin motståndare men blir nerdragen i straffområdet vilket resulterade i en straff, som i sin tur missades av en okoncentrerad Zoran Stojanovic !
I slutet av matchen har Srbija flera farliga hörnor men signifikativt för matchen var att Srbija FF hade stolpe UT hela matchen.

Förlusten innebar att detta var Srbija FF`s första serieförlust. Alltför många i Srbija kom aldrig upp i normal standard och förutom att Srbija gjorde en dålig match hade Sture IK turen på sin sida . Srbija kom sent in i många situationer och verkade sakna "fighting" i närkampsspelet. Det finns en del att jobba på och många måste höja sig framöver. "Gaga och Mica" lär inte vara nöjda med kvällens insats.

9/5

SRBIJA visar ingen NÅD !!!
Seger mot Nåjdens IF med 3-1

Matchen som spelades på en dammig och hård grusplan började i ett enormt högt tempo och det bjöds på massor av fina målchanser av båda lagen , främsta möjligheten hade Nenad Matic efter 5min spel med en trippelchans men målvakten räddade alla tre skotten.
Sedan sjönk matchtempot något och det var tidvis riktigt dålig spel av Srbija FF.
Nåjden tilläts att om inte dominera så i alla fall ha kontroll över spelet. Och Srbija`s mittfält var långa stunder svagt.
Först i den 26:e minuten kunde Vladan Nikolic rycka ifrån sin bevakare på kanten och göra ett inlägg som målvakten tappar till en fristående Dejan Matic som enkelt kunde rulla bollen i mål.
Efter målet spelade Srbija upp sig ,man började vinna bollar på mittfältet och man kunde även göra 2-0 i den 36:e min,genom fint förarbete av Vladan Nikolic, som med en underbar pass nådde fram till Dejan Matic som iskalt fintar bort målvakten och lägger upp bollen i nättaket !
Andra halvlek började med en enorm hemmalagspress ,Nåjden hade allt spel dem första 15min. Man hade flera farliga skott, nickar som reflexräddades av Sasa Jovanovic, även en ribbträff och en stolpträff innan dem kunde reducera på en hörna, som först målvakten tappar och backlinjen kunde inte rensa bort ordentligt utan till en fristående Nåjdenspelare som kunde med en strumprullare göra mål. Efter målet så avtog pressen något men fortfarande hade Nåjeden mesta dels av bollen utan att skapa något riktigt farligt. Istället fick Srbija kontrings möjligheter, som tyvärr blåstes av för offside alltför ofta av domaren som inte riktigt var med i matchen. Men allt eftersom matchen led fick blåtröjorna ordning på spelet mer och mer ,Leo Simic var den som fick ordning på mittfältet genom sitt slit och det var även han som gick upp i en duell som han vann och bollen kom i fötterna på den gamla räven Dragan Denic som avgjorde matchen med ett underbart skott från 25 meters och glädjerus på Enskede IP!

Segern till trots var det mycket som inte fungerade i SRBIJA FF.
Zdravko Jurkovic och Zoran Stojanovic har definitivt gjort bättre matcher. Och Nenad Matic måste kunna få ut mer av sitt spel.
Framåt ligger Vladan Nikolic och Leo Simic bakom mycket och svarade åter för en mycket bra insats. Det gjorde även Dejan Matic som visade alla kritiker vad han kan, han kunde även gjort både ett och två mål till om han haft domaren på sin sida. Inhopparen Gojko Drinic gör sin bästa match i Srbija`s tröja efter comebacken.Dragan Denic visar att gammal är äldst, med sitt oerhörda spelsinne och sitt karakteristiska spelsätt är han en enorm tillgång för laget.
Men bäst av allt var LAGANDAN, Srbija visar att det spelar ingen roll vem som blir utbytt eller inbytt, laget spelar lika bra ändå !!

STORT TACK TILL PUBLIKEN SOM SAMLATS OCH SOM FICK SRBIJA ATT TÄNDA TILL NÄR DEM SOM MEST BEHÖVDE DET !!!

4/5

Detta var en kall och lite små blåsig afton därutav den uteblivna publiken.
Men Srbija FF var heta och som "vanligt" gjorde man mål i inledningen av matchen. Redan efter 1min gjorde srbija FF överraskande 1-0 på en fint slagen frispark av Zoran stojanovic. Srbija fortsatte att dominera även om det var mest är kamp om bollen på mittplan. Efter 20min spel slår Sasa Jovanovic en lång utspark till Dejan Matic på kanten som skarvar bollen fint vidare fram till Nenad Matic som i sin tur fintar bort sin back och placerar in 2-0 till Srbija FF.Örnen tar nu över spelet på mittplan och skapar en del riktigt farliga målchanser som man inte utnyttjade.
Srbija FF går med en 2-0 ledning till paus vila trots dåligt spel i slutet av halvleken.
Örnen kom ut som ett nytt lag efter paus och visade upp fint passningsspel över hela plan. Man hade nu det mesta av spelet och man pressade ordentligt. Därför kom inte reduceringen som en överraskning när Zdravko Jurkovic och målvakten Sasa Jovanovic missförstod varandra och en Örnen spelare kunde peta in bollen mellan dem.
Örnen fortsatte att pressa men Srbija är nog seriens bästa kontringslag och den kvalite`n utnyttjade man, när Vladan Nikolic tar ned en höjdboll och friställer Nenad Matic som brutalt och klassiskt dras ned av målvakten vilket resulterar i en straff.
Straffen tog Zoran Stojanovic väl hand om ,genom att stenhårt dundra in den i mål, vilket var matchavgörande och betydde 3-1 till Srbija. Blåtröjorna kör på och tio minuter senare skickar Nenad Matic fram bollen till glödhete Vladan Nikolic som gör 4-1 med en chip över målvakten. Srbija kontrollerar sedan händelserna och man skapar flera fina målchanser. Men i slutet av matchen slappnar man av och i sista minuten så gör Örnen ytterligare ett tröst mål. Därefter blåser domaren av matchen vilket betyder att SRBIJA FF VINNER MED 4-2 och att laget fortfarande är obesegrat utan en enda träning , STARKT !!

I Srbija utmärkte sig främst Nenad Matic , Sasa Jovanovic och Vladan Nikolic.
Laget är inne i ett "stimm" nu som även tränaren Mr Prokopovic bekräftade, man vinner matcher utan något riktigt organiserat spel. Man gör mål på dem chanser som ges men framförallt gör man enkla mål i början av matchen som ger en viss trygghet som leder till att man kan spela avslappnat och lugnt. Men lagets största vapen och fördel är den enormt fina gemenskapen som finns och om den fortsätter så ser jag inte ett slut på detta SEGERTÅG !
Men man måste även kritisera spelare som Zoran Stojanovic som kan mycket mera än han visade idag. Även Dejan Matic har en del kvar att bevisa i Srbija FF`s tröja. Annars var det ytterligare en mycket bra instats av hela laget.

27/4

Srbija drog igång direkt med en stenhård press över hela banan och redan i andra minuten fälls Zoran Stojanovic utanför straffområdet. Vladan Nikolic slår en perfekt frispark till en fristående Nenad Matic som nickar på mål ,men målvakten gör en bra räddning, men han släpper retur som Nino Vulic dundrar in. Sedan fortsätter en press och Sköndal-spelarna vet inte riktigt hur de skall göra och åstadkommer ingenting. Första bytet kom efter 30min ut går Stanisa Damnjanovic och in kommer Dejan Matic.Man går ner 5-4-1 formation för att behålla ledningen fram till halvtid. Allt eftersom matchen går så skapar Srbija chanserna medans Sköndal tar över spelet mer och mer. Det defensiva spelet straffar sig när Sköndal kvitterar till 1-1 i sista minuten av första halvleken.
En hel del byten gjordes i halvtid men det märktes knappt, Srbija krigade och kämpade.I början av andra halvleken fick Nenad Matic ett friläge som räddades på mållinjen av en back.
Stanisa Damnjanovic hade en fin soloraid på kortsidan och dras ner men han fick inte domslutet med sig. Srbija kom förbi främst på kanterna i andra halvleken ,tack vare mycket bra spel av båda kantspelarna Valdan Tomic och Vladan Nikolic. Srbija saknade verkligen inte chanser man hade 5-6 riktigt farliga målchanser i slutet av matchen som man inte kunde förvalta.
Matchen slutade lite orättvist 1-1.

Matchens dominant var Nino Vulic som kämpade över hela plan ,dessutom gjorde han Srbijas enda mål vilket visar hans styrka framför mål och i luftrummet. Leo Simic fortsätter att imponera som mittback med sitt säkra spel. Vladan Nikolic lyser i sin brors frånvaro, han gör sina bästa match hitills i Srbijas tröja. Han kom ständigt fint och lekfullt förbi på kanten. Båda målvakterna får också högsta betyg Sasa Jovanovic i första halvleken och Zlatomir Saric i andra. Båda gjorde ett par kvalificerade räddningar under matchen och utstrålar självförtroende som avspeglar sig på resten av laget. Vi ska komma ihåg att båda våra ordinarie inner mittfältare saknades Zoran Stojanovic spelade visserligen men under sjukdom så med tanken på att Sköndal är kanske det bästa laget i serien så får Srbija FF mycket väl godkänt.

VI VILL ÄNNU EN GÅNG TACKA PUBLIKEN FÖR DET ENORMA STÖDET !

20/4

Srbija FF vann sin premiärmatch mot folksam med klara 3-0.

En oerhört bra premiärmatch som inleddes med ett mycket starkt tryck av Srbija FF som såg ut att köra över sina motståndare. Man inledde aggressivt, piggt och passningssäkert .Matchen var en knappt 5min gammal inann 1-0 målet kom ,bollen skarvades fint från Vladan Tomic till Nenad Matic på vänsterkanten som i sin tur slog in bollen i straffområdet till en fri S.D "Flinta" som lugnt och behärskat kunde slå in ledningsmålet. Efter ledningsmålet missade man ett par klara chanser och därefter tappade man koncentrationen i passningsspelet och man blev stillastående ,Folksam höll försvaret ständigt på sin vakt med sina farliga kontringar. Det andra målet tillkom efter att S.D"Flinta" fint passat till en fristående Nenad Matic som kunde trycka in 2-0. Tredje målet gjorde därefter den hårt jobbande Zoran Stojanovic på en fint slagen djupledsboll av Nino Vulic straxt innan halvtid. I andra tappade matchen mycket kvalité halvleken började med en liten trevande inledning där ingen av lagen visade prov på något större spel. Folksam hade bollen men svårt att skapa chanser, tack vare bra försvarspel av backlinjen.Möjligen blev blåtröjorna för självsäkra och man tappade åter koncentrationen både i uppspel och avslutningarna. Men man vann matchen till slut ändå och en premiärvinst var ett faktum.

Inför säsongen har Sasa Jovanovic ifrågasatts som förstemålvakt i Srbija FF men han visade att han har både viljan och kunskapen att konkurera om första posten med Zlatomir Saric.Man måste också berömma Zdravko Jurkovic för en mycket bra försvars-instas,med sitt enkla spel och kämparviljan var han denna afton matchensspelare.Att gå in på individuell kritik känns en sån här gång onödigt.

Vi vill tacka PUBLIKEN för den enorma uppslutningen trots dåligt väder och för det fina stödet vi fick från dem.

18/4

I den sista träningsmatchen inför seriepremiären på fredagen stod Garnudden från Salem för motståndet. Matchen blev odramtisk och slutade med en lätt 5-0 seger för Srbija FF. Blåtröjorna gick ut och gjorde det dom skulle, varken mer eller mindre. Man tog ledningen efter en kvart efter en fin soloprestation av Vladan Nikolic och strax innan halvtid så gjorde blåtröjorna även 2-0 . Garnudden stod bra emot i ungefär 50min sen var det Srbija FF för hela slanten. I andra halvleken lyftes "Gaga" upp som forward och han stod för fint förarbete, så att Nenad kunde göra ett hatrick i andra halvleken.Matchen präglades av många misstag och inspirationen saknades hos många spelare.Leo Simic var en klippa i försvaret som vanligt, resten av laget får godkännt med tanke på att det är seriepremiär på Fredag.

11/4

Tredje och sista träningsmatchen mot Kris IF är spelad och den slutade 4-4.Matchen började bra för Kris del, man tog ledningen med 2-0.Men Srbija FF kom tillbaka och kvitterade strax inann halvtid till 2-2.I början av andra halvleken gjorde Kris två snabba mål och var återigen i ledningen med två mål.Men som så många gånger förut kom blåtröjorna tillbaka efter mycket fint spel av Zoran och Finta som var planens giganter.Det var dom som stod för upphämtningen i slutet av matchen.Annars var det en lam instats av blåtröjorna denna afton.

4/4

Ännu en tränings match mot Kris IF ,den här slutade också med seger för Srbija FF men segern satt hårt inne. Kris IF kom med ett mycket mer laddat lag denna gång och började även matchen väldigt bra . Ledningsmålet var rättvist efter 20min ,men sen tog blåtröjorna sakta över och kvitterade på straff, strax innan halvtid. I andra halvleken visade Srbija FF att man var det bättre laget och avgjorde matchen med två snabba mål resten av matchen var spel mot ett mål.

30/3

Srbija FF stod för en klart godkänd insats i träningsmatchen mot division 8-laget Kris IF. Matchen slutade rättvist med en 6-2 seger för Srbija FF .
Det här var en match med två olika ansikten. Den första halvleken dominerades av Srbija FF och i början av den andra halvleken var övertaget lika stort för Kris IF. Men sista 20 minuterna lyckades dock blåtröjorna lyfta sig och avgöra matchen ,vilket var starkt gjort.

Vi är i början på April och redan har mycket hänt i våran klubb. Vi har tränat mer än någonsin och har spelat tre träningsmatcher. Jag tycker att det ser godkänt ut hittills. Insatsen mot IFK Stockholm var kanske inte den bästa vi har gjort men det var viktiga svar vi fick. Vi måste skärpa försvarsspelet, vi måste få stabilitet i mittfältsspelet och framförallt... stötta varandra bättre.